-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12161 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:8

مراد از طهارت در آيه تطهير، طهارت باطني است يا طهارت ظاهري را هم شامل ميشود؟

رجس به معناي شيء قذر و پليد است.( ر.ك: مفردات الفاظ قرآن، راغب اصفهاني، ص 193، دارالكتب العربي، بيروت. ) آيه 33، سوره احزاب، در مقام بيان طهارت باطني و عصمت امامان معصوم و اهل بيت: است. و كلمة الرجس با توجه به آن كه ال در آن براي جنس آمده، براساس قواعد عربي، تمامي پليدي ها و خبائث نفساني را شامل ميشود، يعني اراده، قطعي و حتمي خداوند متعال بر اين قرار گرفته كه اهلبيت: از هر گونه پليدي و گناهي پاك باشند و مراد به بردن و دفع رجس و تطهير نمودن اهل بيت، تقواي ديني، و اجتناب از نواهي و امتثال اوامر است و هر نوع ناپاكي ظاهري نيز مانند گناهان مرئي و... نيز از ساحت اهلبيت: دور است.

بنابراين، معناي آيه اين است كه خداوند متعال از تكاليفي كه متوجه شما كرده، سودي نميبرد و در پي سود و منفعت هم نيست; بلكه ميخواهد شما را پاك كند و پليدي را از شما دور سازد. و اين همان مقام عصمت براي اهلبيت: است و در واقع آية شريفه در مقام بيان اين حقايق است. زيرا اهلبيت: نيز همانند ساير انسان، بشر بوده و برخي مسائل طبيعي بشر مثل نجاسات شرعي را دارا ميباشند و تنها آن بزرگواران در اعليَ درجة كمال انساني در علم و تقوي و شجاعت و همه صفات پسنديده بوده و از گناهان و نا پاكيهاي ظاهري به دور ميباشند و به خاطر اين كه بشرند، پس بايد مانند تمامي مكلفان، مكلّف به انجام دستورهاي الهي از جمله طهارت در برابر نجاسات شرعي باشند.( ر.ك: الميزان، علامه محمد حسين طباطبايي;، ج 16، ص 312، انتشارات اسماعيليان / نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران، ج 17، ص 297 و 304، دارالكتب الاسلامية، تهران / عقائد الامامية، شيخ محمد رضا مظفر، ص 73، مؤسسه بعثت. )

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.